Garanti, Reklamationsret og Ombytningsret

Reklamationsret

Som udgangspunkt er alle varer solgt fra en erhvervsdrivende til en forbruger, omfattet af 24 mdr. reklamationsret, som dækker fejl der var til stede ved leveringstidspunktet, og som sælger ikke meget specifikt og på skrift i slutsedlen har friholdt fra reklamationsretten .De første 12 mdr. gælder formodningsreglen hvilket betyder, at man formoder, at en given fejl var til stede på leveringstidspunktet. Sælger skal derfor i de første 12 mdr. efter leveringen kunne bevise, at en fejl ikke var til stede på leveringstidspunktet. Efter de første 12 mdr. overgår denne bevisbyrde til køber hvilket betyder, at køber skal kunne bevise, at en given fejl eller mangel var til stede på leveringstidspunktet.Reklamationsretten dækker altså kun fejl og mangler som var til stede, eller begyndende til stede på leveringstidspunktet.Reklamationsretten er en del af forbrugerlovgivningen og kan ikke fraviges.

Garanti

Garanti kan udstedes af sælger, og er en hel frivillig aftale mellem køber og sælger. Garanti kan variere i både længde, dækningsområder og dækningsprocent.En typisk garanti udstedt på en nyere brugt bil kunne være: 3- 6 mdr. 100 % garanti på drivinien (motor, gearkasse, kardan- og drivaksler, differentiale, starter og generator, brændstofsystem samt kølesystem. Garantien kan også være udformet således at køber og sælger f.eks. deler omkostningerne ved en reparation eller kan være ledsaget af en forsikringspolice, som dækker mekanisk svigt.Grundlæggende er det et spørgsmål om en aftale mellem køber og sælger, og garantien skal stille køber bedre end købelovens bestemmelser.

Mekaniker Tjek

Har du en god og trofast mekaniker f.eks FDM, kan du få bilen testet inden køb, dette kan ske i dagtimerne på hverdage med vores prøveplader i op til 3 timer.

Restgældsgaranti

Som en selvfølge garanterer vi, at alle vores biler er fri og ubehæftet.

Ombytningsret

Skulle du mod forventning ikke være tilfreds med din nye bil fra AUTOONE ApS, tilbyder vi som en service, at bilen købes tilbage til salgspris ifølge slutseddel ekskl. levering, mod, at du køber en anden bil hos os.Dette kan ske op til 14 dage efter leveringsdato.Med denne garanti er du sikker på, at få en bil der levere 100% op til dine krav og forventninger.*Tilbudet gælder ikke udstyr monteret i forbindelse med salget, kommissionsbiler samt engrosbiler.*Bilen skal være i samme stand som købt.